HUBER Coanda Homokosztályozó RoSF3

Nagy leválasztóteljesítmény a Coanda-effektussal a homokban lévő szervesanyag részleges csökkentésével

Az adagolás szivattyúval vagy szabadfelszínű vízből történik. A homok/víz-keverék először a  forgókamrába kerül, ahol az áramlás tangenciális terelést kap. A centrikusan elhelyezkedő furaton keresztül önállóan injektálhatunk be levegőt.

A COANDA homokosztályozó legfontosabb része a lent található COANDA-tulipán. A felülről beáramló homok/víz-keverék a forgó mozgás következében rátapad a tulipán falára, és a vízszint alatt vízszintes irányba terelődik. A radiálisan és tangenciálisan kialakított hengerrendszer optimális leválasztást biztosít, mert figyelembe veszi a szerves és ásványi anyagok sűrűsége közti különbséget.

Tovább olvasok...Bezárás

A szerves anyagok az önálló, rendszerhez kötött levegőbevezetés segítségével az áramlásban maradnak és az elfolyón távoznak. Kiegészítő kompresszor nem szükséges. Egyidejűleg a homok lesüllyed a felszíni áramlásból és az üledék-zónába kerül. Egy csigalevél szállítja a homokot, vízteleníti statikusan, és ledobja a már odakészített konténerbe. Ekkorra messzemenően mentes lesz már szerves anyagoktól. Egy 90 %-nál nagyobb izzítási maradék megfelelő üzemi feltételek között (szennyvízszűrés < 3 mm a szennyvíztisztító hozzáfolyásában és helyesen méretezett homokfogó esetén) akadálytalanul nélkül elérhető.

Előnyök

Előnyök

A HUBER Coanda RoSF3 homokosztályozó előnyei

Folyamatos homokleválasztás a folyadékáramlásból a Coanda-effektussal a homok egyidejű osztályozásával, szervesanyagtartalmának csökkentésével és víztelenítésével.

A rendszer ismertetői - Előnyei:

 • Homokleválasztás és víztelenítés egy berendezésen belü.
  Kis hely- és kezelésigény
 • Az adagolás a Coanda-tulipánon keresztül az előkapcsolt forgókamrával történik:    Egyenletesen kialakított tartályátáramlás és a Coanda-effektus kihasználása magas leválasztási fokot biztosít (95 %-os leválasztási fok 0,20 mm-es szemcseméretnél)
 • Az önálló, rendszertől függő levegőbeadagolás következtében a szervesanyagok az áramlásban maradnak és a kifolyón távoznak:
  Az üzemi feltételektől függően csökken az izzítási veszteség a kihordott homokban
 • Bővíthet kiegészítő, RoSF4/t homokberendezéssel (szárazadagolás), hogy a homok izzítási veszteségét csökkentsük
 • Kis munkaerőigény + nagy gazdaságosság:
  Tehermentesíti a szennyvíztisztítótelep személyzetét, optimális kihasználás
 • Teljes egészében rozsdamentes nemesacélból készül:
  Korrózióálló, hosszú élettartamú, kevés karbantartást igénylő

Downloads

Elvi vázlatok

Elvi vázlatok

Fényképek

Fényképek

További termékinformációk igénylése